IceSolutions

Vraag en Antwoord

Schaatsvloer

Hoe groot wil ik de schaatsbaan?

Allereerst is het van belang om te bepalen hoeveel ruimte u ter beschikking heeft. Houd er ook rekening mee dat u eventueel een terras wilt maken en dat er een plek moet zijn om de schaatsen onder te binden. Een schaatsbaan van 300m2 is gebruikelijk voor gebruik op stadspleinen en evenementen.

Is de ondergrond vlak?

Aangezien de kunststof platen als puzzelstukken in elkaar worden gelegd is het van belang dat de ondervloer vlak is. Een tentvloer of op een andere manier geëgaliseerde ondergrond is ideaal. Indien gewenst kan ook IceSolutions zorgdragen voor de ondervloer.

Is de schaatsbaan overdekt?

De schaatsbaan zelf is niet overdekt maar kan wel heel goed in een tent worden geplaatst. Zo is tevens de ondervloer vlak en is de schaatspret niet afhankelijk van het weer. Het is wel belangrijk dat de tent de schaatsbaan ruim overlapt zodat er ook ruimte is voor de boarding en eventueel schaatsuitgifte.

Kunnen we de schaatsbaan vooraf bekijken?

IceSolutions heeft de beschikking over een schaatsbaan welke op afspraak te bezichtigen en uit te proberen is.

Schaatsvloer – Weersinvloeden

Kunnen we ook nog schaatsen als het regent?

De kunststof schaatsbaan van IceSolutions is niet gevoelig voor weersomstandigheden. Dus of het nou regent,sneeuwt of waait de schaatsbaan is altijd te gebruiken.

Kunnen wij ook een schaatsbaan huren in de zomer?

De kunststof schaatsbaan van IceSolutions is getest tot een temperatuur van 72 ºC. Dus ook in hartje zomer mogelijkheden tot schaatspret!

Schaatsvloer – Onderhoud

Heeft de schaatsbaan ook onderhoud nodig?

Om de schaatsomstandigheden ideaal te houden is het eenmaal daags borstelen van de baan wenselijk. Verder zal de IceSolutions crew de zorg voor onderhoud op zich nemen.

Moet de schaatsbaan ook met “glijspray” worden ingespoten?

Dankzij een revolutionaire techniek behoeft de schaatsbaan van IceSolutions niet bespoten te worden met glijspray maar is dit in de kunststof platen zelf verwerkt.

Schaatsen

Worden er schaatsen bijgeleverd?

Bij de verhuur van de schaatsbaan worden altijd 100 paar geslepen schaatsen meegeleverd.

Hoe berg ik de schaatsen op?

De schaatsen worden geleverd in zogenoemde “flight cases”. Deze zorgen voor een duidelijke indeling van de verschillende maten en hoeft ook niet te worden uitgepakt voor schaatsuitgifte. Na gebruik kunnen de schaatsen weer eenvoudig worden teruggeplaatst.

Moeten de schaatsen ook geslepen worden?

De te gebruiken schaatsen hebben geslepen ijzers welke dus ook onderhouden moeten worden. Om het u zo eenvoudig mogelijk te maken heeft IceSolutions de beschikking over een volautomatische slijpmachine welke het schaatsen slijpen tot een fluitje van een cent maakt.

Milieu/Energie/Vergunning

Zijn er energiekosten?

De schaatsbaan gebruikt geen energie en is daarmee veel milieuvriendelijker dan een schaatsbaan van bevroren water.

Hoe milieuvriendelijk is de schaatsbaan?

De schaatsbaan van IceSolutions verbruikt geen energie en is volledig te recyclen. Ook hoeft u geen milieuheffing te betalen aan de gemeente wanneer u onze kunststof vloer gebruikt.

Veiligheid

Hoe is de veiligheid van de schaatsbaan geregeld?

IceSolutions maakt gebruik van hoogwaardige materialen waarbij het veiligheidsaspect heel belangrijk is. Ondanks dat zit een ongelukje in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk dat u als organisator een EHBO kit aanwezig heeft.

Moeten we beveiliging regelen?

Zeker gedurende de avond/nachtelijke uren is het een vereiste dat de schaatsbaan onder toezicht staat van een bewaker.

Overige

Wat kan ik eventuele Sponsors bieden?

Het is heel verstandig uw evenement te laten sponsoren. Het behoord tot de mogelijkheden om de aanwezige boarding te bedrukken met de namen van uw sponsors.